+385 (0)91 540 8920

Lokacija stanova, o Blatu

O lokaciji

Stambena zgrada nalazi se u blizini strogog centra Blata. Nalazi se tek stotinjak metara udaljena od autobusnog kolodvora, crkve i plokate. Škola je udaljena malo više od pet minuta pješaćenja, a park je također u samoj blizini. Lokacija je posebna i po tome što ima direktan izlaz na pristupnu cestu i lako je dostupna. Dodatna prednost ove lokacije je osunčanost objekta tijekom cijelog dana.

 

Parcela stambene zgrade ima ukupnu površinu od 657m2. Tlocrtna površina je 122m2, a površina parkirališta i ostalih manipulativnih prostora iznosi 230m2. Kad se zbroju ove dvije površine dolazimo do podatka da ukupno 305m2 ostaje za zelene površine oko stambene zgrade, što je u postotku 46% ili skoro pa polovina ukupne površine.

Katarstarki broj čestice, koji možete provjeriti na sljedećim stranicama je: 24547/1 K.O. Blato


Blato

Blato je mediteranski gradić koji se nalazi u samom srcu otoka Korčule. U Blatu stalno živi oko 3500 stanovnika, a u ljetnim mjesecima ta brojka bude mnogo veća. Smješteno je između nekoliko brežuljaka i građeno je skladno i sa velikim promišljanjem, tako da su svi objekti u centru udaljeni svega nekoliko minuta pješaćenja. U centru mjesta se nalazi veliki park s dva dječja igrališta, crkva s plokatom, te svi ostali potrebni sadržaji od supermarketa, banaka pa do zgrade općine.

Blato je idealno za mlade obitelji s djecom jer ima dva dječja vrtića, jaslice, osnovnu škola, srednju škola (gimnazija, strojarski tehničar i nekoliko strukovnih škola), školsku dvoranu s pripadajućim školskim igralištem i veliki izbor kako sportskih tako i ostalih aktivnosti. Izdvojit ćemo gimnastiku, BŠK Zmaj, glazbenu školu, nekoliko dječjih zborova (klapa)...

Bogata tradicija i povijesno naslijeđe očituje se na svakom koraku u Blatu. Viteška igra Kumpanjija, kolač lumblija, kulturni program Blatsko ljeto, etno-kuća Barilo, cijelogodišnji program kulturne ustanove Blatski fižuli i još mnogo raznih događanja i mjesta čine ovo mjesto živim cijelu godinu i uporno odbija etiketirati Blato kao isključivo ljetnu destinaciju.

Blaga mediteranska klima, živo mjesto, dostupnost svih modernih tehnologija idealan je spoj i jamči visoku kvalitetu života.

Blato je od sjeverne obale odaljeno tek 4km, a od južne oko 10km. Njegove pripadajuće uvale s mnoštvom prekrasnih šljunčanih plaža su Prigradica, Prižba, Karbuni, Blaca... Manje od desetak minuta vožnje i vi ste se već osvježili u čistom i plavom Jadranskom moru.

Otok Korčula

Otok Korčula proteže se u smjeru istok-zapad, dug je 46 kilometara, a s površinom od 270 km2 je šesti po veličini jadranski otok. Od istoka do zapada Korčulom se nižu sljedeća mjesta: Lumbarda, Korčula, Žrnovo, Pupnat, Račišće, Čara, Smokvica, Blato i Vela Luka.

Otok je s kopnom povezan redovnim trajektnim linijama koje prometuju između Orebića na Pelješcu i Dominči (trajektnog pristaništa u blizini grada Korčule), zatim Splita i Vele Luke te Drvenika i Korčule (samo ljeti). Brzim katamaranskim linijama grad Korčula povezan je sa Splitom i Dubrovnikom, a Vela Luka sa Splitom.

Redovne autobusne linije spajaju otok s Dubrovnikom, Sarajevom i Zagrebom, a lokalne autobusne linije prometuju između otočkih mjesta.

Kontaktirajte nas

Damir Donjerković

Mob: +385 (0)91 540 8920

Ulica 85, broj 57, 20271 Blato

bonaventura.blato@gmail.com

    Preuzmite PDF

    Tlocrti etaža i stanova